OVER 12NICE THINGS

Twaalf unieke producten, met liefde en zorg gemaakt. Is een product uitverkocht? Dan wordt er direct iets heel nieuws toegevoegd. Dat is het concept achter 12 NICE THINGS. 12 NICE THINGS is de webshop van Geertje Aalders, papercutartist en illustrator. Je kunt haar werk tegengekomen in Flow Magazine, Happinez, Flair en Roots. Maar ook bij Hema, Studio de Winkel en Albert Heijn. En in de boekwinkel!

WAAROM 12?

De gedachte achter het concept ’12 artikelen, iets op > iets nieuw’ is ontstaan toen Geertje Aalders graag een verkooppunt voor haar papercuts wilde hebben zonder concessies te hoeven doen in haar werk als illustrator. In deze constructie, waar zowel Geertje als de klant uitnodigd wordt om in beweging te blijven door een aldoor variërend aanbod, is dat mogelijk geworden. Het assortiment is overzichtelijk en behapbaar maar in zijn eigenaardige kleinschaligheid wél volledig in aanbod.

WHAT ONE WANTS

De zachtaardige wants met een hartje in haar schild is het beeldmerk van 12 NICE THINGS  – what one wants (Wat men verlangt). Deze bijzondere wants, de Edessa Bifida, behoort tot de Schildwantsen: Pentatomidae. De naam penta verwijst naar het aantal geledingen (5) van de antennes. Schildwantsen zijn genoemd naar hun vorm; ze hebben veel weg van een middeleeuws schild. De wants roept – onterecht – vervelende associaties op. Men denkt aan bedwantsen en aan aangevreten groen. De wants is echter een interessant insect dat wat positieve aandacht verdient.

Voor meer informatie over Geertje Aalders en haar illustraties ga je naar de pagina OVER GEERTJE AALDERS of naar WWW.GEERTJEAALDERS.NL.